Zeddam   winkel van Fam. Delleman
update: 28-01-13
Ik ben op zoek naar foto's van winkels en of bedrijven, van binnen en buiten.
Heeft u gegevens of verhalen over winkel, dan voeg ik dit graag toe aan mijn archief.
foto@zeddam.info 
De winkel van fam Dellemann Benedendorpsstraat 12 brood, banket en levensmiddelen

Gebouwd in 1937 door fam Braam. De grond is gekocht van de fam Berentsen (de piep). 
Zij hebben tot 1961 hier een bakkerij gehad, hierna hebben Frans en Annie Dellemann hier hun eigen bakkerij annex levensmiddelenzaak gehad .

In 1967 heeft de eerste grote verbouwing plaats gevonden, de toenmalige benedenverdieping is geheel gebruikt voor de zaak. Ze zijn toen boven gaan wonen,  waar een aantal slaapkamers zijn omgebouwd tot woonkamer. Vanaf 1967 tot 1983 hebben ze een Kroonwinkel gehad, in 1976 is er opnieuw verbouwd en zijn er ook een aantal bomen gekapt om de uitbreiding tot stand te laten komen. Vanaf 1983 heette hun zaak Attent en daarna nog een aantal jaren Super Service. In 1988 zijn ze gestopt met hun zaak. Het pand is er nu niet meer, vervangen door woningen.

Verschillende mensen uit Zeddam en omgeving hebben hier gewerkt waaronder Tonnie Kuster (manus) ongeveer 20 jaar, Jeanette Jansen (Nieling), Marion Verhey, Dorothé Limbeek ( Kaal), Jolanda Jansen (van de Groeneweg), Ans Duis (Lengel), Hans Meyer (Lengel), Rita Hartjes (Kilder) zijn een aantal van hen. Frans en Annie Dellemann zijn later naar de Delweg verhuisd.

heeft u foto's en of andere gegevens en informatie over andere winkel? Graag contact dan met:

@ naar: Foto@zeddam.info